Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-09@08:49:54 GMT

شب نوزدهم رمضان در اماکن مقدس عراق چگونه گذشت؟ +عکس و فیلم

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۷۵۶۳۱

شب نوزدهم رمضان در اماکن مقدس عراق چگونه گذشت؟ +عکس و فیلم

همزمان با شب نوزدهم ماه رمضان، مراسم احیای اولین شب از شب‌های قدر و مراسم عزاداری ایام شهادت امام علی (ع) در اعتاب مقدسه عراق با حضور جمع کثیری از عاشقان اهل بیت (ع) برگزار شد.

به گزارش مشرق، همزمان با اولین شب از شب‌های قدر، اعتاب مقدسه عراق مملو از جمعیت بود. در این بین با توجه به اینکه شب نوزدهم ماه رمضان همزمان با شب ضربت خوردن امیرالمؤمنین (ع) است، بسیاری از زائران این شب را در حرم امام علی (ع) احیا می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر همین اساس، حرم امیرالمؤمنین (ع) از همان لحظه اذان مغرب و افطار شاهد حضور جمع کثیری از زائران بود؛ به طوری که زائرانی از کشور پاکستان نیز در گوشه ایوان نجف در حال عبادت و عزاداری بودند.

دانلود

ورود دسته‌های عزاداری به حرم علوی

مراسم عزاداری ایام شهادت امیرالمؤمنین (ع) از قبل از اذان مغرب آغاز شده بود و تا سحرگاه ادامه داشت. البته مراسم شب احیا نیز در حرم علوی برگزار شد و زائران با در دست داشتن قرآن‌ها این مراسم را برپا کرده و قرار دادن قرآن‌ها روی سر صحنه زیبایی را در حرم امام علی (ع) به نمایش گذاشت.

پیر و جوان، زن و مرد همه با حضور در حرم مولا اولین شب از شب‌های قدر را احیا و پس از آن با نوای «حیدر حیدر» به سوی ضریح امام علی (ع) حرکت کردند و دست‌های خود را به ضریح مولا گره زده و دعای فرج را زمزمه کردند.

قبل از اذان صبح نیز دسته‌های عزاداری به سمت حرم مشرف شده و در ایوان نجف به عزاداری پرداختند. همچنین مراسم عزاداری ایام شهادت امام اول شیعیان در ایوان نجف با نوای یکی از مداحان و خادمان حرم امام علی (ع) برپا و «یا حیدر کرار» در ایوان نجف طنین‌انداز شد.

علاوه بر این، همزمان با اولین شب از لیالی قدر، در کنار سفره‌های افطاری، برخی به توزیع آب می‌پرداختند و در پایان هر مراسمی در نجف اشرف زائران برای رهایی از کرونا و تشرف زائران خارجی از کشورهای مختلف دنیا به این مکان مقدس دعا کردند. یکی از خادمان حرم امام علی (ع) که با شال‌ سبزررنگی به سمت ضریح امام علی (ع) حرکت می‌کرد تا زیارت نیابتی به جای آورد، خواستار تشرف همه عاشقان به حرم مولا شد تا از نزدیک به این مکان مقدس مشرف شوند و نماز زیارت بخوانند.

دانلود

عزاداری شب نوزدهم ماه رمضان در حرم امیرالمؤمنین (ع)

در کنار حال و هوای نجف اشرف و حرم علوی در سالروز ضربت خوردن مولا، کربلا هم مملو از جمعیت بود و بسیاری از عاشقان به کربلا و حرم سیدالشهدا (ع) مشرف شدند؛ چرا که تشرف به حرم امام حسین (ع) در این ایام سفارش شده است.

بر همین اساس، جمعی از مردم عراق در کربلا حضور یافته و مراسم احیای شب قدر را همراه با عزاداری به مناسبت سالروز ضربت خوردن امام علی (ع) را برگزار کردند. نه تنها در حرم امام حسین (ع) و حضرت عباس (ع)، بلکه در بین‌الحرمین نیز مراسمی برگزار شد که در این مراسم زائران برای مظلومیت امام علی (ع) گریستند و سخنران این مراسم به روایتی از امیرالمؤمنین (ع) اشاره کرد که حضرت می‌فرمایند: به اندازه ریگ‌ها به من ظلم شده است.

دانلود

عزاداری نوزدهم ماه رمضان در بین‌الحرمین

علاوه بر این، حوالی سحرگاه نوزدهم ماه رمضان عاشقان حسینی با تشکیل حلقه‌هایی مراسم شب احیا را مجدد به صورت گروهی برگزار کرده و امام حسین (ع) را واسطه کردند تا خدا که در این شب که سرنوشت یک سال افراد رقم می‌زند، بهترین‌ها را برایشان مقدر کند.

برخی از زائران حرم ارباب نیز که برای رهایی از کرونا دست‌های نیایش و دعا را رو به آسمان بلند کرده بودند، از نبود زائران ایرانی گلایه داشتند و خواستار نجات از این ویروس و تشرف ایرانیان به عتبات شدند.

در کاظمین نیز با وجود اینکه شهر بغداد به دلیل برخی از مسائل امنیتی حالت آماده باش دارد و نیروهای امنیتی در قسمت‌های مختلف شهر مستقر هستند، مردم با دل و جان به سوی حرم امامین جوادین (ع) مشرف شدند و اولین شب قدر را در این مکان مقدس احیا گرفتند.

حضور جمع کثیری از زائران در شبستان‌های حرم امامین جوادین (ع) و البته رعایت نسبی فاصله اجتماعی از نکات قابل توجه در این شب سرنوشت ساز در شهر کاظمین و حرم امامین جوادین (ع) به شمار می‌رود.

همچنین در سامرا مراسم احیای شب قدر و عزاداری امام علی (ع) با حضور زائران برگزار شد و دعای جوشن کبیر توسط قاریان حرم امامین عسکریین (ع) قرائت شد.

همزمان با نوزدهم ماه رمضان و اولین شب از شب‌های قدر، مراسم احیای این شب سرنوشت ساز و عزاداری به مناسبت ضربت خوردن امیرالمؤمنین (ع) در شهرهای مقدس عراق و در جوار ائمه اطهار (ع) با حضور جمعیت برگزار شد. این امر در حالی است که حدود ۱۴ ماه است که به دلیل شیوع کرونا زائران ایرانی امکان تشرف به عتبات را ندارند.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا فایل صوتی ظریف ماه رمضان امام علی ع شب های قدر کاظمین سامرا نجف کربلا حضرت عباس حرم علوی نجف اشرف دعای جوشن کبیر اولین شب از شب های قدر نوزدهم ماه رمضان حرم امام علی مراسم احیای حرم امامین ضربت خوردن ایوان نجف شب نوزدهم برگزار شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۷۵۶۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسارت مظلوم‌ترین حوزه دفاع مقدس است

به گزارش خبرگزاری مهر، چهارده عنوان از تازه‌های نشر پیام آزادگان، ناشر تخصصی آزادگان و اسرای دفاع مقدس، همچون «کهکشان بی‌نشان»، «دخترکی لبه پنجره» و «تنهایی زیبا» امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت در اولین روز و اولین ساعات برپایی سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در غرفه مجمع ناشران انقلاب اسلامی رونمایی شد.

در ابتدای این مراسم فرزانه قلعه‌قوند معاون پژوهشی نشر پیام آزادگان گفت: حوزه اسارت مظلوم‌ترین حوزه دفاع مقدس است. امسال با انتشار ۱۹ اثر جدید، سال پرباری را آغاز کرده‌ایم. ما به‌طور تخصصی در حیطه آزادگان و اسرا کار می‌کنیم که یکی از نیازهای روز جامعه است. همه مسائل مربوط به دفاع مقدس شریف و باارزش است؛ اما حس می‌کنم در شرایطی زندگی می‌کنیم که بیش از هر بخش از بخش‌های دفاع مقدس، نیاز داریم بخش اسارت را به جامعه معرفی کنیم؛ زیرا در نهایت محرومیت و محاصره به سر می‌بریم و با تنگناها و تحریم‌های زیادی روبه‌رو هستیم.

وی افزود: «زمستان می‌گذرد» خاطرات خودنوشت سید محمدعلی بصری از روزشمار اسارت است. «کنارهای جنوب» خاطرات مرحوم سید ابراهیم ظهوری است که سید حسن نوری، معروف به زیدالله که خود نیز آزاده است، آن را نگاشته است. «قافله زیبایی» مجموعه شعر با محوریت اهل بیت (ع) به خصوص حضرت زینب است. «کهکشان بی‌نشان» اثر سید محمد ابوترابی، مجموعه شعری با محوریت سید آزادگان، حجت‌الاسلام ابوترابی سروده شده است. «عمو علاءالدین» نیز واکاوی و تحلیل و رمزنگاری نامه‌های دوران اسارت به قلم سید جمال‌الدین زهرایی است.

معاون پژوهشی نشر پیام آزادگان گفت: سه کتاب دیگر با محوریت همسران آزادگان است. «تنهایی زیبا» نوشته فهیمه عبدلی، خاطرات زیبا توان همسر آزاده علی گوهرممیز است. «دخترکی لبه پنجره»، نوشته مریم ماهی خاطرات لیلان محمدی همسر آزاده قربان جدیدی شیخ‌حسن را در برمی گیرد. «ترکش‌های زردآلو» نوشته حمیده سلطانی به خاطرات فاطمه مسعود همسر آزاده یعقوب‌همراهی کوزه‌کنانی پرداخته است. «خبرگزاری دیگ‌پرس»، نوشته رضا خوب‌نژاد نیز درباره آزادگان مفقودی است که در آشپزخانه اردوگاه اخبار را رد و بدل می‌کردند. کتاب «سبک زندگی آزادگان» هم هدفش معرفی الگو به جامعه است. «عبور از شیشه‌های شکسته» نیز خاطرات خودنگاشت روحانی آزاده سید حسن می‌رسید است که جزو رهبران اردوگاه بوده است.

مهرداد فردوسیان آزاده پیش‌کسوت و نویسنده «جواهری در گونی» که در نوجوانی به اسارت حزب بعث گرفته شد، در ادامه این مراسم درباره این کتاب گفت: سال ۱۳۶۱ به اسارت گرفته شدم و هشت و سال و نیم در اسارت بودم. درباره اسارت کتاب‌های زیادی خوانده بودم؛ با این حال، حس می‌کردم مسائلی در اسارت وجود داشته که در این کتاب‌ها کم‌رنگ دنبال شده است؛ به همین دلیل این اثر را نوشتم. برای مثال، وقتی ما را برای کتک زدن از آسایشگاه بیرون می‌بردند، زجر و ناراحتی دوستان داخل آسایشگاه در کتاب‌ها توصیف نشده بود.

وی افزود: در اسارت جو یکنواخت و کسل‌کننده‌ای حاکم بود. برای رفع این یکنواختی برنامه‌هایی همچون تئاتر طراحی و با تمام محدودیت‌ها اجرا می‌کردیم. اولین تئاتری که اجرا کردم، مربوط به روزی بود که چند نفر از بچه‌ها را از شکنجه بازگرداندند و روحیه بچه‌ها خیلی ضعیف بود. به همین دلیل، به فکر یک اجرای عروسکی افتادم. یک پتو رویم انداختم و با امکانات ساده آسایشگاه یک تئاتر اجرا کردم و بچه‌ها بسیار سرگرم شدند.

امیر محمد عباس‌نژاد نویسنده «حمله گرگ‌ها» از سخنرانان دیگر این مراسم با اشاره به اینکه این ششمین کتاب من درباره ادبیات اسارت است، گفت: ادبیات اسارت انسانی‌ترین بخش ادبیات جنگ است؛ زیرا مواجهه انسان‌ها با یکدیگر است. کتاب «حمله گرگ‌ها» خاطرات علی شط‌نیسانی، از افسران ارتش است که در ۲۷ مهر ۱۳۵۹ در جبهه جنوب به اسارت گرفته شد. در روایت‌های این کتاب به لایه‌های پنهان اسارت پرداخته‌ام. ادبیات مقاومت دو عنصر دارد؛ مبارزه با چیزهای ناپسند که زندگی شریف انسان را تحت‌الشعاع قرار داده و تاب‌آوری در برابر اعمال قدرت‌های نامشروع که هر دو عنصر را در خاطرات اسرا می‌بینیم.

حمید احمدی‌نیا راوی کتاب «آهوی گمشده» که از اسرای مفقودالاثری هم بوده است، گفت: داستان‌های من در این کتاب در برابر داستان‌های ایثاگران دیگر ناچیز است. تأکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر ثبت خاطرات شفاهی ایثارگران مرا وادار کرد که خاطراتم را بیان کنم. این کتاب از دوران کودکی تا زمان آزادی مرا شامل می‌شود و داستان‌های جذابی دارد. من چون مفقود و جزو اسرای ثبت‌نشده بودم، یک سال در زندان‌های الرشید و دو سال و نیم در اردوگاه تکریت ۱۱ بودم که یکی از مخوف‌ترین اردگاه‌های آن دوران بود؛ چون همه اسرایش از بچه‌های مفقود بودند.

زهره علی‌عسگری نویسنده کتاب «آهوی گمشده» در پایان این مراسم گفت: باید از نعمتی به نام انقلاب اسلامی قدردانی کرد که بعد از قرن‌ها تاریخ‌نویسی را از سلاطین گرفت و به دست مردم داد. من خودم را جزو مردم می‌دانم. این فرصت تاریخ‌نگاری را مردم نباید از دست بدهند. این کتاب از این جهت جالب است که جوانی شانزده‌ساله صبر می‌کند تا به سن قانونی برسد و به‌طور قانونی به جبهه برود. او وقتی وارد خاک عراق می‌شود، در شرایطی عجیب و خواندنی به اسارت گرفته شده و به عنوان مفقود ثبت می‌شود.

وی افزود: همیشه از دلاوری اسرا گفته می‌شود؛ اما از خطراتی که اسرای کم‌سن را تهدید می‌کرد، کمتر گفته شده است. در ابتدای داستان، با ایشان در دوره انقلاب مواجه می‌شویم که در مدرسه به عنوان بازیگر تئاتر انتخاب می‌شود و زمینه‌های شهرت برایش فراهم می‌شود. تئاتری کار می‌کنند به نام «آهوی کوچولو» که ایشان نقش یک آهو را بازی می‌کرد. نام‌گذاری کتاب به ماجرای آن تئاتر بازمی‌گردد که با سرگذشت راوی نیز متناسب است.

کد خبر 6100677 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • آیین خطبه‌خوانی خادمان و زائران حرم حضرت معصومه(س) + تصاویر
  • اسارت مظلوم‌ترین حوزه دفاع مقدس است
  • برگزاری یادواره‌ شهید شیرودی در دشت ذهاب
  • جزئیات اعزام زائران کردستانی به سالگرد ارتحال امام (ره)+فیلم
  • میزبانی حرم مطهر رضوی از زائران غیرایرانی در دهه کرامت
  • اعتراض دانشجویان به تعطیلی ۲۳ ماهه مسجد دانشگاه شریف
  • اعزام ۸۰ نفر از خادمیاران و جوانان بهادران به مشهد مقدس
  • ثبت‌نام ۳۵۰۰ زائر پیاده برای تشرف به مشهد در دهه کرامت
  • میراحمدی: تصمیمات در خصوص سفر اربعین اتباع خارجی با ستاد مرکزی است
  • توافق با عراق برروی بیش از ۵۰ محور درخصوص ایام اربعین